Menu

Personal Branding

Nee, je doet niet zomaar wat

Je weet eigenlijk best wat je kwaliteiten zijn, je talenten. Waarom je nu doet wat je doet. De afgelopen jaren heb je soms bewust een volgende stap gezet en andere keren is het allemaal meer ‘vanzelf gegaan’. Als iemand aan je vraagt waar je goed in bent, hoor je jezelf regelmatig iets zeggen in de trant van ‘ik doe maar wat’ of ‘vind ik moeilijk om te zeggen over mezelf, je kunt beter iemand anders vragen waar ik goed in ben’. Het klinkt misschien banaal, maar de meeste vrouwen herkennen zich hier in. Ook vrouwen die leiding geven aan grote organisaties. Daarmee doe je jezelf tekort. Dat kan echt anders. Dat moet zelfs anders. 

Aangenaam verrast worden door jezelf

In een personal branding traject gaan we in verschillende intensieve sessies op zoek naar jouw thema’s, jouw life/work changing moments die kenmerkend zijn voor jouw persoonlijkheid, jouw manier van werken en jouw houding in het leven. Bij vrijwel alle vrouwen levert dit op dat ze positief verrast worden door zichzelf, net een andere kijk op zichzelf krijgen en ineens veel beter de rode draad zien die door hun leven loopt. Ze gaan zichzelf simpelweg meer op waarde schatten.

Het gevolg hiervan is dat je jezelf (nog) beter hebt leren kennen. Meer op jezelf durft te vertrouwen. Beter weet wat je wilt. Waarom je iets wilt. En dat ook uitstraalt en draagt. Dat je misschien de knoop eindelijk kunt doorhakken om voor die uitdagende baan te gaan. Of dat gesprek waar je zo tegenop ziet, met meer vertrouwen in gaat. Of je uit te spreken over een bepaald thema.

“Zij was by far de beste kandidaat, maar ja…”

Het is voor headhunters zo frustrerend: zij is de beste kandidaat, maar ze trekt zich terug uit de procedure. Ze durft het niet aan. Of, ze is de beste kandidaat maar weet haar kwaliteiten tijdens de procedure niet goed genoeg naar voren te brengen. Je leest overal dat vrouwen onzekerder zijn of ze een volgende stap wel aankunnen. “Ik beschik niet over alle kwaliteiten, dus het heeft geen zin om te solliciteren”, denken wij dan.  Sommige vrouwen kiezen dan voor een personal coaching en branding traject. Nog voordat ze gaan solliciteren of nadat ze een nieuwe baan hebben aanvaard. 

Jong geleerd…

Soms is het bescheidenheid, maar veelal is het ook een blinde vlek bij vrouwen om een ‘echt’ beeld te hebben van zichzelf, daar zelfbewust mee om te gaan en zich daarover uit te spreken. We hebben het als jonge meisjes al subtiel geleerd om ons bescheiden op te stellen en dat werkt in ons volwassen leven door. Het beïnvloedt hoe anderen naar je kijken, welke keuzes je maakt en hoe je denkt en voelt over jezelf. Ik zie het elke dag om me heen. En niet alleen bij jonge meiden, maar ook bij vrouwen die ik professioneel tegenkom en CEO zijn of een andere toppositie bekleden binnen bedrijven.

Dit is ontzettend zonde. Er is zoveel meer ruimte om jezelf mee te nemen, te laten zien, uit te dragen. Op een zelfbewuste manier die bij jou past. Zonder te gaan brallen, zonder gemaakt sausje. Zo gaat het beeld dat anderen van jou hebben beter kloppen met wie jij werkelijk bent en waar jij voor staat. 

 

Ja, ook ik ben een vrouw

Als jong meisje was ik al ambitieus. Sloeg een klas over op de middelbare school. Kampioen in tennis. Zo’n type. Altijd vinger als eerste in de lucht steken. Toen we het thuis hadden over studeren, zei mijn vader: “Je moet iets leuks kiezen, iets wat je erbij kunt doen.” Erbij, bij de kinderen die er natuurlijk nog niet waren. Daar werd een activistisch gen wakker geschud in mij. Mijn vader was duidelijk de kostwinner. Zo jong als ik was, wist ik één ding: nooit economisch afhankelijk worden van een man. Dus, toen ik 26 jaar was en wegging bij de vader van mijn 2-jarige zoon, kon ik die beslissing nemen omdat ik een fulltimebaan had als journaliste bij de Volkskrant.

Bij Veronica Nieuwsradio waar ik samen met een man verantwoordelijk was voor het financiële nieuws, kwam ik er na een tijdje achter dat hij veel en veel meer verdiende dan ik. Terwijl we precies hetzelfde werk deden en even oud waren. Zo, en nog een activistisch gen dat wakker wordt. Zo hebben we allemaal onze ervaringen.

Sinds 2000 heb ik een communicatiebureau, eigen baas. Drie kinderen. Niets leuks voor erbij. We werken voor grote en kleinere klanten, mannen en vrouwen aan de top van die bedrijven. Hebben verschillende mannen en vrouwen als collega’s (gehad). En keer op keer zag ik dat vrouwen zichzelf klein maken, een vertekend en te bescheiden beeld hebben van wie ze zijn en wat ze kunnen. Het is niet voor niets dat er in Nederland relatief weinig vrouwen aan de top zijn. En alhoewel vrouwen bekend staan als communicators, er nogal wat te wensen overlaat als het om communicatie over zichzelf gaat. En daar maak ik ze bewust van. Van wat ze zelf doen. En laat ze zien en voelen hoe het anders kan. En ik? Ik leer van elk gesprek, elke sessie. En ben me er telkens van bewust dat ook ik een vrouw ben en nog heel wat te leren heb.

Damaris Beems (1967):
echtheid, dáár gaat het om

Opgegroeid in het buitenland (Duitsland, Nigeria, Libanon, Polen), op Franse scholen gezeten, veel verschillende culturen leren kennen en talen leren spreken. Er is niet één waarheid. Goed luisteren naar elkaar is belangrijk. Respect voor ieders achtergrond.

Het leven heeft ook mij gevormd. Flink wat tikken links, een paar rechts. Ik weet nu: echtheid, dáár gaat het om. Vanuit de overtuiging dat je alles beter overziet als je het in het grotere geheel plaatst. Het impliciete expliciet maakt. Ik ben een verbindster pur sang en ben niet bang om mijn mening te geven. Nieuwsgierig geboren. Scherp zijn. En rond. Vragen stellen, altijd net een paar meer dan iemand anders. En heel secuur luisteren. Even echt stilstaan bij wat iemand zegt (of misschien juist niet zegt). Zuiver blijven denken. De dingen van zoveel mogelijk kanten bekijken. En, altijd op hoge hakken, met gelakte nagels en rode lippen.

Meer weten?

Volg mijn blog: https://damarisbeems.me 

Of mail me: damaris@1967ers.nl 

Of bel me: +31 (0)6 223 993 74

Wil je weten hoe andere vrouwen hun personal coaching en branding traject hebben ervaren bij mij? Zij willen jou dat graag vertellen en delen wat het hen heeft gebracht. Ik breng je graag met hen in contact.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!